creativiteit voor maatschappelijke verandering

Studio Samenleving is creatief partner in maatschappelijke verandering. Waar heldhaftige burgers, bestuurders en veranderaars met elkaar zoeken hoe de toekomst eruit moet zien. Geven wij met beeld en beleving vorm aan de weg ernaartoe. We zijn veel te vinden in buurten en het publieke domein omdat vastlopende systemen zich daar manifesteren: de stad te nat, haar bewoners gestresst, de onderlinge verschillen groot. Op plekken waar het anders moet schuiven wij graag aan. Door een sfeer te creëren van mysterie, ontdekking en verbeelding moedigen we mensen aan in gesprek en aan de gang te gaan. We zijn idee- en procesontwikkelaars in trajecten waar burgers, overheden en lokale organisaties met elkaar toe werken naar nieuwe systemen.

Vertel mensen niet

wat er verandert,

maar verander met

mensen het verhaal

opgaven

Op dit moment maken we met kloosterlingen, bestuurders en creatieven een betekenisvol jaarprogramma dat recht doet aan 1000 jaar kloosterleven èn aanspreekt bij een breed publiek. Voeren we met burgers overheden en Cultuurfonds campagne om alle schoolpleinen van Brabant om te toveren in groene leer- en speelplekken. Bouwen we aan een community van actieve burgers, creatieven, veranderaars en bestuurders om van elkaar te leren hoe we met elkaar de buurt vormgeven. En drinken we tussendoor koffie bij De Camping, een voormalig brugwachtershuisje dat we met vereende krachten herbestemden tot koffietentje en ontmoetingsplek voor de buurt. 

over ons

Studio Samenleving is een collectief van maatschappelijk betrokken makers samengebracht door Olga Raaymakers. Beeldkunstenaars, denkers, techneuten, kleinkunstenaars en bouwers. Makers vanuit heel verschillende disciplines, maar allemaal met een intrinsieke motivatie hun creatieve talenten in te zetten voor een samenleving die goed is voor iedereen. 

samenwerken?

Dat kan op locatie, Tramkade 20 F, in Den Bosch, een creatieve hotspot waar geëxperimenteerd wordt met bottom up stadsontwikkeling. Maar ook in company of beter nog op een fijne plek in de natuur.

Leg eens een vraagstuk voor

Studio Samenleving
WerkWarenhuis
Tramkade 20 F
5211 VB Den Bosch

06 47 41 28 28
olga@studiosamenleving.nl

LinkedIn

Volg ons via Instagram