Studio

samenleving

Vogels zingen niet in grotten

— Henri David Thoreau

Abdij Atelier Gloria


Welkom bij Gloria. Een verstilde plek in het groen waar creatieve professionals met een maatschappelijke focus werken aan plannen, processen en projecten. 


Gloria bevindt zich in de voormalige boekbinderij van de Abdij van Berne. Als tijdelijke rentmeesters hoeden we de plek en willen we de kracht van de plek teruggeven aan de samenleving door hem te delen. Dat doen we op twee manieren.

Projectwerkplaats


Je werkt aan een maatschappelijk project of proces en zoekt tijdelijk een plek waar je los kan komen van de waan van de dag en met je volle aandacht aan het werk kunt. Gloria biedt - op beperkte schaal - werkruimte aan. We zijn geen plek voor flexwerkers. Maar bieden op jaarbasis een aantal mensen de mogelijkheid om een paar maanden aan te haken in Heeswijk. Om aan een publicatie of onderzoek te werken, een visioen uit te werken of een opgave te kraken. Bijdrage in overleg. 

Residentieplek


We gunnen Gloria aan mensen die de wereld verrijken en bezielen met hun creatieve talent. Daarom stellen we onze ruimte in het voor- en najaar drie aaneengesloten dagen beschikbaar aan een kunstenaar/ schrijver. Onze ruimte en faciliteiten staan je ter beschikking. We regelen een overnachtingsplek voor je in het gastenverblijf van de broeders Norbertijnen, waar je ook driemaal daags welkom bent om aan te schuiven in de refter voor een maaltijd. We bieden de residentie aan zonder voorwaarden. Je hoeft niets te doen, te betalen of op te leveren. Je bent welkom en we zijn ervan overtuigd dat het goede dingen brengt. Wat? Dat is niet aan ons. 


Voel je je aangesproken en zou je graag resideren in Gloria, meld je via olga@studiosamenleving.nl


Instagram Abdij Atelier Gloria